Fejzić: Obilježavanje 11. jula obavljeno u najboljem redu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24.godišnjice genocida nad Bošnjacima Hamdija Fejzić kazao je za Fenu da je ova ceremonija obavljena u najboljem redu, po planiranom programu, bez ikakvih problema.

Foto: 24sata.info

- Malo su vremenske prilike bile loše tokom pješačenja učesnika  'Marša mira', ali pored toga smo donijeli odluku da se po prvi put krene trasom Kameničko Brdo prema Buljimu. Tom trasom su išli 1995. mnogi Srebreničani od kojih je jedan broj prešao, a nažalost veliki broj njih nije prešao na slobodnu teritoriju. Za nas je bio to put spasa, a za njih put smrti. Prošli smo tim putem, podsjetili se i odali počast svima koji su izgubili  život na tom putu. Proučili smo dove pred njihove duše.  I ja sam takođe bio na tom mjestu i podsjetio sam se mjesta gdje sam bio i odakle sam krenuo bez mnogih prijatelja i rođaka - kazao je Fejzić.

Rezimirajući ovogodišnju komemoraciju, dženazu i ukop žrtava  izrazio je zahvalnost svima koji su došli i odali počast žrtvama genocida rekavši da se i nakon 11.jula nastavlja s obilježavanjem i posjetama stratištima gdje su nedužne žrtve ubijane.

- Svi učesnici organizacije su uradili maksimalno svoj posao i  tako doprinijeli da sve protekne kako je i planirano i na tome se zahvaljujemo – rekao je Fejzić.

 

 

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar