Sutra u Goraždu performans 'Nema te na kahvi'

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dan nakon komemoracije i kolektivne dženaze u Potočarima, u Goraždu će sutra u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici biti upriličen performans "Nema te na kahvi" kojeg čini postavka 8.372 fildžana na mostu "Alija Izetbegović".

Foto: FENA

Riječ je o tradicionalnom događaju koji organizira Mreža mladih Muftijstva goraždanskog u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. 

- Već petu godinu Mreža mladih na ovaj simboličan način odaje počast žrtvama Srebrenice. Građani dolaze, donose fildžane i odaju počast žrtvama te iskazuju suosjećanje sa porodicama koje su čekale svoje najmilije, ali koji im na žalost više nikada "na kahvu nisu došli" - istaknula je Feni rukovoditeljica Službe za pravne, administrativne i ekonomske poslove Muftijstva goraždanskog Amela Dučić.

Dodala je da će ove godine ambijent i postavka 8.372 fildžana biti nešto dugačija.

- Odziv građana je tradicionalno dobar i zaista u velikom broju iskazuju suosjećanje, s obzirom na to da je Goraždu bila namijenjena sudbina Srebrenice i Žepe. Performans "Nema te na kahvi" uvijek se organizira dan nakon obilježavanja godišnjice genocida - navela je Dučić.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar