Republika Srpska dobija Žandarmeriju

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske odlučilo je da reorganizuje interventne snage radi bržeg i efiksanijeg odgovora na bezbjednosne izazove sa kojima se Srpska suočava, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata, te će radi boljeg funkcionisanja,...

Foto: RTRS

... Јedinica za podršku promijeniti naziv u Žandarmerija, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom MUP-a, prvenstveno mladim policajcima koji su obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji.

Iz Ministarstva navode da sa dobro opremljenim, profesionalno obučenim i specijalizovanim snagama mogu da odgovore na bezbjednosne izazove u budućem periodu koji će biti stavljeni pred policiju.

- S obzirom da je za uspostavljanje rezervnog sastava potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske koji se nalazi u proceduri na Narodnoj skupštini Republike Srpske, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije - saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se dodaje da će Ministarstvo unutrašnjih poslova u budućem periodu ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva.

(RTRS)

 
Pošaljite Facebook komentar