Dodik: Pozdravio sam reprezentaciju BiH, a kad je naišlo Kosovo - otišao sam

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izrazio je očekivanje da će njegov boravak u Bjelorusiji unaprijediti ekonomsku saradnju sa BiH.

Milorad Dodik / 24sata.info

Dodik kaže da je tokom susreta, koje je imao u Minsku, dogovoreno da se na jesen razgovara o novim mogućim sastancima, ukoliko bude interesa domaćih poslovnih ljudi.

On je za Alternativnu televiziju rekao da mu je čast što je boravio u trodnevnoj posjeti Bjelorusiji i da je impresioniran Minskom.

Dodik je sinoć u Minsku prisustvovao otvaranju Evropskih sportskih igara, gdje je demonstrativno, nakratko, napustio svečanu ložu u trenutku kada je ispred nje defilovala ekipa sportista sa Kosova, jer, kako je ocijenio, kosovskim sportistima tamo nije bilo mjesto.

Čim su kosovski sportisti završili sa defileom, Dodik se vratio na svoje mjesto i u tome, kako je rekao, ne vidi ništa sporno.

"Kad sam vidio da izlazi Kosovo, ja sam ustao i otišao iz lože. Kad su oni prošli i nestali iz vidika, ponovo sam se vratio", objasnio je Dodik.

On je naveo da je pozdravio reprezentaciju BiH kada je naišla, te da je i u trenutku kada je naišla reprezentacija Srbije ustao i pozdravio, što smatra sasvim normalnim.

Dodik je rekao da razumije potez predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji nije prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja zbog učešća ekipe samoproglašenog Kosova.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar