Vlada FBiH podržala Mostar za Europsku prijestolnicu kulture

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Vlada Federacije BiH u četvrtak je dala punu podršku Gradu Mostaru povodom kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine te zaključila da preuzima dijelom obvezu financiranja infrastrukturnih i programskih sadržaja potrebnih za ovu kandidaturu.

Mostar / 24sata.info

Grad Mostar je obvezan kontinuirano izvješćivati Vladu Federacije BiH o aktivnostima, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

U okviru Foruma 2024. kojeg čine uposlenici kulturnih ustanova, javni, medijski i drugi djelatnici, pokrenuta je inicijativa za kandidaturu Grada Mostara za dobivanje titule europske prijestolnice kulture 2024. godine (EPK).

Prva faza kandidature, izrada Aplikacijske knjige, uspješno je okončana ulaskom Grada Mostara u drugi krug natjecanja za titulu EPK 2024.

Kandidatura za EPK podrazumijeva osmišljavanje kulturnih programa koji će biti provođeni u toj godini, te infrastrukturne projekte koji bi za dio tih potreba bili izgrađeni, rekonstruirani ili uređeni.

Budući da se radi o kulturnom projektu od značaja za FBiH i BiH te da ga je nemoguće realizirati bez podrške svih razina vlasti u FBiH, bilo je neophodno uključenje Vlade Federacije BiH, navodi se u priopćenju.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar