Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na putevima u BiH jutros se saobraća po suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila. Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

ilustracija / 24sata.info

Zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

U toku su sanacioni radovi u tunelu Vranduk, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu danas od 12 do 14:30 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-460 Gračanica-Bukva-Srebrenik.

Danas se održava i 6.Biciklijada Stazama rijeke Une na dionici magistralnog puta M-5 Dubovsko-Ripač. Za vrijeme biciklijade, vozila će saobraćati usporeno u smjeru kretanja učesnika.

Na graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

 

 

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar