Regoja: Nastavlja se istraga o smrti učenika iz BiH u Pragu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva inostranih poslova BiH Nebojša Regoje, povodom sinoćnje tragedije kada je jedan od učenika iz Bosne i Hercegovine izgubio život u Pragu, za agenciju FENA je izjavio da za sada nadležni istražni organi zemlje domaćina ne sumnjaju da je u pitanju bilo kakvo krivično djelo.

Nebojša Regoje / 24sata.info

Naveo je da istražni organi nastavljaju sa istragom i očekuje sa da uskoru budu poznati svi detalji i okolnosti tog tragičnog događaja.

Ministar-savjetnik Regoje je za agenciju FENA potvrdio da su predstavnici Ambasade BiH u Pragu od prvih sinoćnjih informacija o tom događaju u kontaktu kako s nadležnim istražnim organima tako i vođama ove grupe učenika koja je u posjeti Češkoj Republici.

- Predstavnici ambasade očekuju zvanični izvještaj istražnih organa kako bi o tome informisali nadležne službe u Ministarstvu inostranih poslova BiH, a istovremeno su spremni pružiti svu neophodnu pomoć i podršku kako porodici nastradalog učenika tako i ostatku grupe - rekao je Regoja.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar