'Dan igara za djecu i odrasle' u Goraždu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Organizacija World Wision, u saradnji sa partnerima, u goraždanskom parku Plavi cvijet danas je organizirala nesvakidašnju manifestaciju za građane svih generacija.

Foto: FENA - 24sata.info

„Dan igara za djecu i odrasle“ privukao je nekoliko  stotina mališana i njihovih roditelja.

Kako ističu organizatori, manifestacija je organizirana kao dio programa obilježavanja Svjetskog dana porodice (15.maja), ali je prolongirana zbog loših vremenskih prilika.

- Sretni smo što smo dali svoj doprinos i što smo uspjeli u namjeri da ovaj dan učinimo posebnim i djeci i njihovim roditeljima. Dječija sreća je najvažnije i želja nam je njihovo djetinjstvo učiniti sadržajnijim – kazala je predstavnica organizacije World Wision Edisa Ahmetspahić.

Djeca i odrasli uživali su u druženju sa  omiljenim junacima Minie i Mickey, u raznim društvenim igrama, gimnastici i drugim sportskim takmičenjima, kao i  kreativnim i muzičkim radionicama.

Partneri koji su pomogli u realizaciji manifestacije su  Udruženje žena „ Seka“, Centar za socijalni rad BPK Goražde, SOS dječiji vrtić, Atletski klub Goražde, Grad Goražde, goraždanska Rock škola, Dječiji park „ Plavi cvijet“ i „ Glas Goražda“.

 

 

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar