Komšić: Vlasti Srbije moraju isporučiti zločinca Đukića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Povodom još jedne godišnjice masakra na Kapiji u Tuzli i stradanja 71 mlade osobe, oglasio se i član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je naglasio da Srbija mora izručiti zločinca Novaka Đukića, koji je odgovoran za ovaj masakr.

Željko Komšić / 24sata.info

"Danas, dvadeset četiri godine kasnije, sjećamo se izgubljene mladosti. Na današnji dan 71 dijete je izgubilo život, roditelji svoju djecu, a više njih je ranjeno. Vrijeme prolazi, a ništa manje te ljude ne boli sve ono što su preživjeli. Zbog toga ne smijemo zaboraviti što se dogodilo, i zbog nove mladosti moramo krenuti dalje i graditi ljepšu budućnost", poručio je Komšić.

Međutim, odgovorni za zločine, počinjene tokom agresije na BiH, moraju se dovesti pred lice pravde.

"Kada govorimo o Tuzlanskoj kapiji, poražavajuće je za međunarodnu pravdu i civilizaciju da još uvijek, iako je osuđen, Novak Đukić, nalogodavac ovog nedjela, slobodno šeta Srbijom. Srbija ne poštuje protokol potpisan sa Ministarstvom pravde BiH, a koji nalaže isporučivanje osuđenika. Da bi pravda bila zadovoljena, krajnje je vrijeme da se sporazum o izručenju, konkretno u ovom slučaju, sprovede. Očekujem da evropske i međunarodne institucije to jasno stave do znanja vlastima u Srbiji", istakao je Komšić.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar