Tri policajca povrijeđena tokom potjere kod Sarajeva

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Tri policajca povrijeđena su jutros nakon što je vozač automobila odbio zaustaviti svoje vozilo u Hadžićima s kojim se, potom, zabio u patrolni automobil u Pazariću.

Foto: 24sata.info

- Policijski službenici Policijske stanice Ilidža jutros u 03.30 sati pokušali su zaustaviti putničko motorno vozilo koje se nije zaustavilo na znak policijskih službenika i nastavilo je kretanje u pravcu Hadžića, a zatim u pravcu Pazarića. Za tim vozilom su se uključili ostali policijski službenici koji su nastavili potragu, kojom prilikom je vozilo u mjestu Resnik udarilo u policijsko vozilo koje se prevrnulo - kazala je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.
 
Po njenim riječima, tom prilikom dva policijska službenika su zadobila lakše, a jedan teže tjelesne povrede.
 
Muškarac koji je bježao sarajevskoj policiji prilikom pokušaja potjere nalazi se pod nadzorom pripadnika MUP-a.
 
- Policijski službenici imaju jednu osobu pod nadzorom, a nakon što ta osoba bude lišena slobode mi ćemo imati više informacija - kazala je Kuldija.
 
Od 03.40 sati do 08.40 sati na magistralnom putu M17 bio je obustavljen saobraćaj i odvijao se alternativnim pravcima. U ovom momentu saobraćaj je normaliziran.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar