Preuzeti dobre prakse i iskustva iz TK kada je u pitanju turizam

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Srednjobosanski kanton ima značajne privredne potencijale kao i razvijenu turističku infrastrukturu, naveo je na početku radnog sastanka u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK ministar privrede Srednjobosanskog kantona. U tom kantonu u toku je izrada Prijedloga zakona o turističkim zajednicama ovog kantona.

Foto: FENA - 24sata.info

Ministar privrede SBK Nisvet Hrnjić istakao je da je donošenje ovakvog jednog propisa od strateške važnosti za razvoj turističkih potencijala općine i cijelog kantona.

- Sa svojim kolegom sam danas dogovorio razgovor imajući u vidu da je TK ovaj zakon usvojio 2015. godine. Mi mislimo da su prakse i iskustva TK vrlo bitni - kazao je Hrnjić.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić kazao je da se u TK provodi taj zakon koji se pokazao kao efikasan.

- Napomenuo bih da je i Kanton Sarajevo nešto uzeo iz ovog Zakona, te ćemo tako danas razgovarati i sa ministrom Hrnjićem i stojimo im na raspolaganju - kazao je Gluhić.

Prema riječima ministra Gluhića Zakon o turističkim zajednicama TK uveliko je doprinio razvoju turizma na ovom području.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar