Promet bez zastoja i posebnih ograničenja, oprez zbog odrona

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Arhiv / 24sata.info

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
 
Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.
 
Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. 
 
Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.
 
Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 
 
Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), M-2 prolaz kroz Neum, M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac, Teslić - Karuše,
M-5 Jajce (most preko rijeke Plive), Busovača - Kiseljak, M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Tasovčići - Klepci (raskrižje M-17 i M-6), M-17.3 Buna - Masline i M-18 Semizovac - Vogošća, Olovo - Semizovac, Kladanj - Podpaklenik.
 
Zbog radova na R-418 Prozor - Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje - Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna.
 
Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.
 
Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik u mjestu Potpeć i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).
 
Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.
 
Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici dr. Ante Starčevića (od hotela “Ero” do raskrižja s ulicom Vokića i Lorkovića).
 
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
 
Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na GP Brčko - Gunja, priopćeno je iz IC AMSBiH-a.
 
Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost smanjena zbog magle
 
Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je jutros smanjena zbog magle. Izdvajaju se putevi na širem području Doboja, Prijedora, Visokog i Gračanice.
 
Na tim dionicama i kolovoz je vlažan i klizav, a upozorava se i na učestale odrone. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.
 
Na magistralnim putevima Zenica-Nemila (u tunelu Vranduk II) i Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
 
Na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, zbog radova na izgradnji kružnog toka na ulazu u Vogošću saobraća se usporeno, uz izmjenjen režim saobraćaja. Apeluje se na vozače da prate privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
 
Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvaja se magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, zatim magistralni put M-17 u Tasovčićima (Čapljina), kao i magistralni putevi: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.
 
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
 
Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar