U parlamentu RS-a danas odluka o razmatranju stanja bezbjednosti u RS-u

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) trebalo bi da bude nastavljena danas, a prethodno će parlamentarni Kolegij odlučiti o terminu održavanja posebnog u vezi sa stanjem bezbjednosti u tom bh. entitetu.

Arhiv / 24sata.info

Poslanici su jučer osudili ubistvo policajca u Prijedoru i uspješnog privrednika Slaviše Krunića i njegovog vozača u Glamočanima kod Banje Luke te zatražili da što prije bude razriješen taj slučaj.
 
Skupštinski odbor za bezbjednost trebalo bi da pripremi informaciju o stanju bezbjednosti u RS-u i odluči ko će učestvovati u njenom kreiranju.
 
Predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović je rekao da je dogovoreno da se danas, u nastavku 4. redovne sjednice Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji razmatraju naknadno, odnosno iza osme tačke dnevnog reda.
 
Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, ubijeni su prije dvije večeri u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjen.
 
Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.
 
U okviru istrage, u Sanskom Mostu su uhapšeni i braća Nermin i Armin Ćulum te predati policiji RS-a.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar