Fondacija 'Mozaik' i Grad Bihać podržavaju projekte mladih

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Grad Bihać i Fondacija "Mozaik" potpisali su danas ugovore o sufinanciranju projekata mladih i mikrobiznisa sa osam neformalnih grupa u okviru Omladinske banke Bihać, a ukupna vrijednost projekta je 21.250 KM.

Foto: FENA - 24sata.info

- U ovom slučaju smo za podršku projektima mladih iz našeg grada izdvojili 9. 500 KM, s tim da ćemo do 2022. godine ove aktivnosti financirati s ukupno 38.000 maraka. Svi projekti su izuzetno značajni i sigurno će se pozitivno odraziti na sveukupnu sliku grada Bihaća. Nastojat ćemo zadržati kontinuitet podrške mladim osobama, jer je to jedan od načina da ih zadržimo ovdje - naveo je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić.

Asistentica programa Omladinske banke iz Fondacije "Mozaik" Sanja Kojić napomenula je kako je ova fondacija dosada podržala više od 2.000 projekata mladih.

- Taj broj projekata je podržan i realiziran u posljednjih desetak godina i za to je izdvojeno više od sedam miliona maraka. Riječ je o značajnim projektima za društvenu zajednicu, kojima se prvenstveno unapređuju životni uslovi mladih ljudi u njihovim sredinama - dodala je Kojić.

Ove godine je podržano osam projekata izgradnje igrališta, uređenja školskih dvorišta i organiziranja sportskih takmičenja za mlade, te jedan mikrobiznis, odnosno otvaranje ugostiteljske radnje.

- Odlučio sam otvoriti ugostiteljsku radnju, jer želim sve pokušati samo da ostanem u svojoj zemlji. Cilj mi je ponuditi kvalitetnu hranu po povoljnim cijenama. Svaki vid podrške mi je dobrodošao, tako da sam posebno zahvalan Fondaciji "Mozaik" i Gradu Bihaću - istaknuo je budući vlasnik ugostiteljske radnje Aldin Sefić.

Iz Gradske uprave Bihać najavljeno je i kako će pored podrške projektima Omladinske banke uskoro biti raspisan javni poziv za nove projekte mladih osoba, kojima će biti ustupljen i radni prostor, tako da će se u ovoj godini posebna pažnja usmjeriti na komunikaciju i pomaganje mladim stanovnicima grada na Uni.

 

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar