Predložen pritvor za tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog pritvora za osumnjičene Nenada Mirkovića, rođenog 1981. godine u Bijeljini, Nikolu Simića, rođenog 1994. godine u Bijeljini i Dražena Vićanovića, rođenog 1995. godine u Bijeljini.

Foto: 24sata.info

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i sumnjiče se da su kao organizirana kriminalna skupina, vršili krijumčarenje migranata sa područja bliskog i srednjeg istoka, preko teritorije BiH, čime su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.
 
Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva u odnosu na prvoosumnjičenog, te opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te da bi mogli ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto, u odnosu na sve osumnjičene.
 
Osumnjičeni se terete za kazneno djelo organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata a u vezi s kaznenim djelom krijumčarenje ljudi, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar