Plate zaposlenih u MUP-u RS-a veće za deset posto

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Narodna skupština Republike Srpske danas je, po hitnom postupku, usvojila Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u MUP-u RS-a, kojim je propisano da policijski službenici sa srednjom i višom stručnom spremom dobiju dodatnu naknadu od 10 posto prosječne plate u MUP-u, ostvarene u proteklom mjesecu.

Arhiv / 24sata.info

Skupština je usvojila i Zakon o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se do 30. juna 2021. godine produžava rok za usklađivanje broja zaposlenih u lokalnim samoupravama.
 
Poslanici su usvojili i Zakon o radio-amaterizmu kojim se sistemski uređuje opšti interes, kao i obaveze i ovlašćenja Saveza radio-amatera Republike Srpske i radio-amaterskih klubova, postupanje radio-amatera i radio-amaterskih klubova u vanrednim situacijama, kao i druga pitanja od značaja za radio-amaterizam.
 
Narodna skupština je usvojila i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojim se utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije.
 
Usvojen je i Zakon o zaštiti od nejonizujućeg zračenja, kojim je propisana zabrana korištenja solarijuma za lica mlađa od 18 godina, kao i nacrti zakona - o pečatima organa i institucija RS-a o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u RS-u i o zaštiti od požara.
 
Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad prvog dijela četvrte redovne sjednice i nastavak zakazao za utorak, 23. aprila, u 10:00 sati.

 

(SRNA)

Pošaljite Facebook komentar