Na izgorenoj pijaci Arizona Gradačac još dolazi do manjih požara

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U povodu sinoćnjeg velikog požara na pijaci Arizona Gradačac u kojem je načinjena velika materijalna šteta, javnosti se obratilo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

Foto: Facebook

- Dežurni tužilac je na terenu, zajedno sa istražiteljima OKP PU Gradačac i MUP-a  TK. Na terenu je i inspektor protivpožarne zaštite, a sa tužiocem je na teren  izašao i vještak elektro struke. Situacija je takva da se uviđaj trenutno provodi samo na dijelu lokacije gdje sigurnosni uslovi to dozvoljavaju – rekao je glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović. Tuzlanskog kantona

Na drugom dijelu pijace,  prema unutrašnjosti, još se lokalno pojavljuju manji požari, koje  vatrogasci pokušavaju sanirati, ali se radi o lokacijama na kojim ima plinskih boca ili drugih zapaljivih predmeta. Također i prisutvo dima ne dozvoljava pristup svim lokacijama.

- Nakon potpunog gašenja i obezbjeđenja sigurnijih uslova počet će se sa uviđajem i na tom dijelu pijace. Obavljaju se sve potrebne istražne radnje, uzimanje izjava, izuzimanje snimaka nadzornih kamera, prikupljanje tragova i dokaza na dostupnim lokacijama.  Lokaciju obezbjeđuju pripadnici jedinice za specijalne namjene MUP-a TK- kazao je Arnautović.

Više informacija Tužilaštvo TK bi trebalo imati sutra.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar