Dodik osudio teroristički akt na Novom Zelandu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najsnažnije je osudio zastrašujući teroristički napad na Novom Zelandu, u kojem su na molitvi ubijeni civili, što ovaj zločin, kako je istakao, čini još užasnijim.

Foto: Agencije

Dodik je izrazio očekivanje da će svi odgovorni za ovaj napad biti adekvatno kažnjeni, a porodice žrtava dobiti pažnju zajednice u kojoj žive.
 
– Ne mogu a da ne primjetim da je u medijskom i dijelu političkog prostora počela bezprizorna kampanja protiv Srba, jer je navodno terorista „bio inspirisan“, kako se sugeriše, likovima iz srpske istorije – rekao je Dodik.
 
On je naglasio da je potpuno jasno da je napadač državljanin Australije i da nikakve veze nema sa Srbima i ovim prostorom, prenosi Srpskainfo.com.
 
– Medijski napisi i političke kvalifikacije koje u prvi plan ne ističu zločin, već navodne motive i sklonosti napadača, ponižavaju ogromne žrtve koje je jutros podnijela muslimanska zajednica u Novom Zelandu. Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene – poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
 
U napadima u džamijama El Nur i Linvud u Krajstčerču poginulo je 49 ljudi.
 
Policija je privela četiri osobe, među njima i dvadesetosmogodišnjeg Brentona Taranta koji je preuzeo odgovornost.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar