Vlada Brčkog o premještanju državnih službenika u tijelima uprave

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na prijedlog Direkcije za financije, Vlada Brčko distrikta BiH razmatrala je u srijedu Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o izgledu fiskalnih, nefiskalnih i testnih dokumenata, značenju pojedinih podataka sadržanim u fiskalnim dokumentima, konturama, obliku i sadržaju fiskalnog logotipa.

Foto: FENA

Usvojen je i zaključak, na temelju zaključka Skupštine Brčko distrikta BiH, da se odrede metodologija, način i praćenje trajnog ili privremenog premještaja u tijelu uprave te da se krajnje rješenje predloži Vladi na razmatranje, priopćila je Vlada Brčko distrikta.
 
U izjavi za novinare dogradonačelnik Brčkog Anto Domić istaknuo je kako je do sada bilo određenih nesustavnih postupanja kada je riječ o premještanju državnih službenika s jedne pozicije na drugu te da je Skupština skrenula pozornost administraciji na taj problem.
 
- Mi se spremamo ovaj problem riješiti na kvalitetan način. Danas smo na sjednici Vlade imali i Program rada Direkcije za financije. Iako ga je Skupština već usvojila i s nekim zakašnjenjem je stigao na sjednicu, Vlada se upoznala sa zakonodavnim i operativnim planovima kao i programima rada Direkcije za financije za ovu godinu. Ono što je bila određena zamjerka na sjednici Vlade je to da bi se u ovoj godini trebalo krenuti i u proces izjednačavanja postupanja financijskih inspektora u njihovom radu jer se skrenula pozornost na nejednako postupanje različitih inspektora - naglasio je Domić.
 
No, pošto je zakon jedinstven, dodao je Domić, onda bi trebalo težiti i k jedinstvenom postupanju.
 
Na današnjoj sjednici odobren je Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o vrsti i visini naknade za rad Središnjem popisnom povjerenstvu, a usvojen je i Prijedlog odluke o imenovanju člana Koordinacijskog odbora za praćenje provedbe Trećeg gender akcijskog plana BiH za razdoblje 2018. – 2020.
 
Vlada je razmatrala i Izvješće o radu Povjerenstva za vrijednosne papire Brčko distrikta BiH.
 
- U Izvješću su prezentirane planske aktivnosti, odnosno ono što je Povjerenstvo za vrijednosne papire radilo i ono što planira raditi u 2019. godini. Vlada je po ovom Izvješću imala određenih upita u smislu praćenja određenih dioničkih društava koja su objavljena kao dionička društva i s kojima se može trgovati. Međutim, neke od tih tvrtki koje su prikazane nemaju ekonomski značaj, a neke od njih su i u stečaju, što je otvorilo određena pitanja - rekao je Domić.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar