Boračka organizacija Tuzle: "Tražimo da se Damir Nikšić proglasi personom non grata"!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Članovi Jedinstvene organizacije boraca Tuzlanskog kantona zatražili su od Grada Tuzle da zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo Damira Nikšića (SDP) proglasi personom non grata (nepoželjnom osobom).

Foto: 24sata.info

Tokom današnje konferencije za medije članovi ove organizacije zatražili su i da Grad Tuzla i Gradsko vijeće ovog grada, kao i sve ostale općinske vlasti u TK proglase personom non grata zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Damira Nikšića koji je u subotu uvečer bio glavni akter incidenta na sjednici stranačkog Glavnog odbora.

“Tuzla je otvoren grad, kao i Tuzlanski kanton, a mi nećemo prijeći preko onih uvreda. Čovjek (Damir Nikšić) koji je 1992. imao 22 godine, pobjegao je za Italiju, vratio se u BiH i došao u politiku, izvrijeđao je u subotu sve patriote pa i vas iz medija. To je neoprostivo”, rekao je predsjednik Jedinstvene organizacije boraca TŽ Faruk Šahović.

Podsjećamo, Nikšić je na subotnjem zasjedanju Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu izazvao incident, psujući i vrijeđajući stranačke kolege iz Tuzle nazivajući ih izdajicama.


(SB)

Pošaljite Facebook komentar