Kolovoz pretežno mokar, u višim planinskim područjima mjestimična poledica

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kolovoz je pretežno mokar, a u višim planinskim područjima upozorava se i na mjestimičnu poledicu na kolovozu.

arhiv / 24sata.info

Na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Drvar (prevoj Oštrelj) upozorava se na povremeno jake udare vjetra, a na širem području Visokog i Kaknja na smanjenu vidljivost, zbog magle. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu. 
 
Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.
 
Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.
 
Na ostalim putevima s aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvaja se dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.
 
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.
 
 

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar