U kotlinama i uz riječne tokove vidljivost smanjena zbog magle

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je jutros smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

arhiv / 24sata.info

Izdvajaju se putevi uz rijeke: Bosnu, Lašvu, Vrbas i Drinu, zatim šire područje Mrkonjić Grada, Prijedora, Doboja, Gračanice i Ljubuškog, kao i dijelove Sarajeva, te dionice autoputa A-1 Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača i magistralni put M-17 Konjic-Jablanica. Savjetuje se sporija i opreznija vožnja.
 
Danas od 08.00 do 11.00 sati izvode se deminerski radovi na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf–Jajce kod tunela Skela, tako da se na toj lokaciji saobraća uz povremene obustave u trajanju do 15 minuta.
 
Zbog radova na ugradnji uređaja za brojanje prometa, na magistralnom putu M-17 Blažuj-Tarčin (u mjestu Binježevo) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
 
Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na tom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.
 
Od ostalih puteva s izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvaja se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Mostar-Ortiješ, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj.
 
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.
 
 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar