U kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost zbog magle

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zbog jutarnje magle upozorava se na smanjenu vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

arhiv / 24sata.info

Izdvaja se autoput A-1 Tarčin-Visoko te magistralni putevi M-17 Konjic-Jablanica i M-5 Lašva-Vitez, kao i putevi na području Bihaća, Prijedora, Doboja i Goražda. Na dionicama pod maglom kolovoz je mjestimično vlažan, pa iz IC BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prevojima.
 
Vozači teretnih vozila se podsjećaju da je zbog sanacije mosta aktuelna zabrana saobraćanja za tu kategoriju na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjerava se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.
 
Sporije se saobraća na mjestima izvođenja radova. Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, dionica autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na tim dionicama postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno.
 
Na graničnim prijelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.
 
Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar