FOTO: Đemila Talić – Gabriel pomogla aktivnosti Udruženja Zajedno za naš grad

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Počasna konzulica BiH u Australiji i uspješna poslovna žena, koja se dugo bavi nekretninama u više zemalja Đemila Talić – Gabriel posjetila je danas novootvorene prostorije Udruženja Zajedno za naš grad u Mostaru.

Foto: 24sata.info

Ona je tom prilikom osnivaču i aktivistima Udruženja obećala novčanu pomoć za plaćanje PDV-a za korištenje prostorija, te za plaćanje pomoćne kuharice, koja će svakodnevno pripremati obroke u sklopu projekta “Niste sami” u sklopu kojeg će Udruženje dostavljati 50 obroka dnevno na adrese starijih, bolesnih i iznemoglih sugrađana u stanju socijalne potrebe.

Osnivač Udruženja Nermin Mehić uručio je zahvalnicu Talić – Gabriel, koja od dolaska u Hercegovinu pomaže gotovo sve humanitarne organizacije i udruženja.

- Osim što će platiti PDV u iznosu od 90 KM mjesečno, gospođa Talić – Gabriel tokom 12 narednih mjeseci izdvojit će sredstva od 150 KM mjesečno za pomoćnu kuharicu Božanu Komšić, koja je i samohrana majka u veliki borac. Zahvalni smo joj, kao i svim dobrim i humanim ljudima, koji pomažu naše projekte, rekao je Mehić.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar