AMSBIH: Povoljni uvjeti za vožnju

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Uvjeti za vožnju jutros su uglavnom povoljni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Arhiv / 24sata.info

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
 
Na dionicama cesta gdje su radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
 
Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene)promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.
 
Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.
 
Na dionici autoceste A1 Podlugovi - Visoko zbog izvođenja radova na mostu promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom (smjer Zenica - Sarajevo).
 
Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
 
Zbog izvođenja radova na ulazu u Bugojno (most preko rijeke Vrbas) na dionici M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, promet teretnih vozila se preusmjerava na dionicu Bugojno - Donji Vakuf  - Travnik, dok osobna vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.
 
Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
 
- M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac, Teslić - Karuše,
 
- M-5 ulaz u Ključ, Donji Vakuf - Travnik (Komar), Blažuj - Gromiljak (Gladno Polje i Kiseljak),
 
- M-14 Srbljani - Krupa,
 
- M-16.1 Klašnice - Prnjavor,
 
- M-18 Semizovac - Srednje, Olovo - Kladanj (Karaula),
 
- R-415a Šipovo - Baraći.
 
Zbog radova na R-418 Prozor - Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje - Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna.
 
Zbog radova na mostu preko rijeke Usore, obustavljen je promet na dionici R-474 Jelah - Piljužići. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila preko 7,5 t mogu koristiti pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.
 
Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.
 
Zbog radova u Mostaru obustavljen je promet u ulici Maršala Tita (od Lučkog mosta do bivše zgrade Razvitak).
 
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, obustavljen promet na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor. Zbog izvođenja radova u Crnoj Gori od 09.00 do 13.00 sati i od 15.00 do 18.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša, saopćeno je iz AMSBIH-a.
 
 

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar