VIDEO / Prve dvije epizode "Simbol otpora" o Seferu Haliloviću

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

"Prije dva dana otpočela je objava dokumentarnog filmskog serijala "Simbol otpora" o osnivaču i prvom komandandantu Armije Republike BiH i članu Ratnog Predsjedništva Republike BiH - generalu Seferu Haliloviću.

Foto: 24sata.info

Film ima četiri epizode od kojih su dvije već objavljene, a sljedeće dvije bit će publikovane u naredna tri dana. U ovom dokumentarnom serijalu, ukupnog trajanja od 160minuta, sudjeluje 40 sagovornika iz političkog, vojnog, kulturnog, intelektualnog i društvenog miljea Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih država. Korišten je najekskluzivniji arhivski materijal BHRT-a, Armije RBIH, BBC-a, TV5, kao i pritvani arhivi izuzetne vrijednosti.

Autorska ekipa filma, satkana deset profesionalaca, svako u svojim segmentima posla, koje je predvodio prof.dr. Adnan Velagić - historičar, učinila je priču o nastanku Armije Republike BiH, čiji je Sefer Halilović idejni i formalni osnivač, te njenoj ogromnoj historijskoj ulozi u odbrani države, zauvijek zabilježenom za sadašnje i buduće generacije.

U videu ispod možete pogledati prve dvije epizode dokumentarnog serijala "Simbol otpora". Posljednje dvije epizode bit će emitovane do kraja radne sedmice.


Prva epizoda
Druga epizoda

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar