Jasminu Haliloviću iz Tuzle dvije godine zatvora za prevaru

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U drugostepenom postupku pred Kantonalnim sudom Tuzla, na osnovu optužnice tog tužilaštva, donesena je pravosnažna osuđujuća presuda za Jasmina Halilovića (53) iz Tuzle, te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine zbog krivičnog djela prevara počinjenog u sticaju s produženim krivičnim djelima krivotvorenje isprave i posebni slučajevi krivotvorenja isprave.

Arhiv / 24sata.info

Optužnicom tog tužilaštva se Halilović teretio da je od januara 2009. do maja 2012. godine, svjestan da izrađuje lažne isprave koje je upotrijebio kao prave, sačinio 39 virmanskih naloga i ovjerio ih pečatom Udruženja kupaca „PZC Stupine“ Tuzla u kojem je bio član, na kojima je krivotvorio potpis  ovlaštene osobe i potpisnika tog udruženja, te je s namjenskog podračuna i  računa Udruženja na svoj račun prebacio oko 175.000 KM. Na taj način je u ovom iznosu sebi pribavio imovinsku korist a oštetio Udruženje i druge članove.
 
Dakle, s ciljem da sebi pribavi imovinsku korist, u periodu od tri godine, je sačinio veći broj lažnih isprava i lažnim prikazivanjem podataka doveo druge u zabludu i time ih naveo da čine na štetu tuđe imovine, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK-a.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar