Tužilaštvo BiH vrši provjere u vezi s Vasićevom objavom na Twitteru

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će izvršiti provjere u vezi s porukom Rajka Vasića, objavljenoj na društvenoj mreži Twitter, u kojoj je aktuelni član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (GO SNSD) i bivši sekretar ove stranke zaprijetio novim genocidom.

Tužilaštvo BiH / 24sata.info

Kako mediji prenose, Vasić je uoči obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici na svom Twitter profilu napisao: “Nešto mislim. Ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku”, te još nekoliko poruka u kojima negira genocid i počinjene zločine.

- Tužilaštvo BiH izvršit će provjere povodom prijava u vezi objave Rajka Vasića na mreži Twitter, objavljene 10. jula ove godine - stoji u odgovoru ove institucije na Fenin upit u vezi s ovim slučajem.

Vasićeva skandalozna i besprizorna poruka, u međuvremenu je izazvala burne reakcije u javnosti, a tim povodom u srijedu je reagirao i visoki predstavnik Valentin Inzko, nazivajući je gnusnom i uvredljivom i pozivajući nadležna pravosudna tijela na urgentnu reakciju.

Inzkov stav u vezi s ovim slučajem podržala je i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u čijoj se Twitter objavi navodi „da se pridružuju OHR-u u osudi užasnog i anticivilizacijskog komentara o genocidu".


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar