Predložen jednomjesečni pritvor Almiru Ejuboviću

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Almiru Ejuboviću, vozaču BWM-a koji je izazvao nesreću 29. juna na autoputu A-1 u kojoj su tragično poginule tri djevojke, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Foto: 24sata.info

Dodala je da je pritvor predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

- Almir Ejubović je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba. Čekamo odluku suda - kazala je Bavčić.

Nakon što se 29. juna velikom brzinom BMW-om zabio u metalni stub i zaštitnu ogradu na autoputu A-1 u mjestu Butile, kada su poginule tri djevojke, Ejubović je smješten u bolnicu "Prim. dr. Abudulah Nakaš" zbog prijeloma pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti. Uhapšen je nakon što je otpušten iz bolnice.

Policijski uviđaj potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar