Mamić ostaje u pritvoru do ročišta pred Sudom BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ročište u slučaju bivšeg izvršnog direktora zagrebačkog "Dinama" Zdravka Mamića, koje je trebalo da bude održano danas u Sudu BiH, odgođeno je za sutra, potvrdio je Mamićev advokat Zdravko Rajić.

Zdravko Mamić / 24sata.info

"S obzirom na to da se radilo o vanrednom ročištu zbog manjka vremena, ročište je odgođeno za sutra", rekao je Rajić za portal "Kliks".

Brojne novinarske ekipe danas su satima čekale Mamićev dolazak u Sarajevo.

Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su u Međugorju priveli Zdravka Mamića, državljanina BiH, za kojim je Hrvatska raspisala međunarodnu potjernicu.

On je trebalo da danas da izjavu pred sudijom Suda BiH.

Mamić je danas na putu za Sarajevo rekao da su po njega danas došli nadležni organi, koje je i očekivao, da bi se izjasnio da se protivi izručenju u Hrvatsku, gdje je pred osječkim sudom prvostepenom presudom osuđen na šest i po godina zatvora.

Županijski sud u Osijeku, koji je Mamića zbog finansijskih malverzacija osudio na šest i po godina zatvora, raspisao je za njim domaću i međunarodnu potjernicu.

Dan uoči izricanja presude Mamić je prešao na teritoriju BiH.

Mamić je 6. juna nepravosnažno proglašen krivim za optužbe o izvlačenju oko 10,5 miliona evra, putem transfera igrača iz Fudbalskog kluba "Dinamo".

Mamićev brat Zoran osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci, bivši "Dinamov" direktor Damir Vrbanović na tri godine, a poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora.(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar