Stigao zahtjev iz RH: Zdravko Mamić će biti priveden u BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Bosanskohercegovački ured Interpola primio je zahtjev Republike Hrvatske za privođenje Dinamova dužnosnika Zdravka Mamića, po tjeralici koju su raspisale vlasti Republike Hrvatske.

Arhiv / 24sata.info

"Stigao je zahtjev u Interpol", rekao je neimenovani dužnosnik u ministarstvu sigurnosti BiH.
 
Pojasnio je kako će Mamić biti priveden u Sud BiH te će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju Republici Hrvatskoj.
 
Državna policijska agencija (SIPA) u srijedu još nije dobila nalog za Mamićevo privođenje.
 
U službenom odgovoru Hini iz ureda Interpola u BiH koji djeluje pri Upravi za koordinaciju policijskih tijela BiH, navodi se da ta institucija "nije ovlaštena davati informacije" o tome je li za Zdravka Mamića stigao zahtjev za privođenje i izručenje Republici Hrvatskoj nakon nepravomoćne presude Suda u Osijeku kojom je proglašen krivim i osuđen na 6 godina i šest mjeseci zatvora. Pojasnili su da upit treba uputiti "hrvatskim nadležnim vlastima".
 
Županijski sud u Osijeku u utorak je izdao nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem. Za područje Europske unije izdan je europski uhidbeni nalog.
 
Dinamov savjetnik Zdravko Mamić nalazi se u Međugorju, s obzirom na to da ima dvojno državljanstvo. S obzirom na odredbe Ustava, BiH ne izručuje svoje državljane.
 
I Hrvatska policija je, podsjetimo, na svojim stranicama objavila tjeralicu za Mamićem.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar