VIDEO / Potresna ispovijest Pere Gudelja: Nisam digao ruku na sebe, trebao sam biti ubijen

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dvije godine nakon vijesti da je Pero Gudelj, vlasnik trgovačkih lanaca FIS Vitez, pokušao počiniti samoubistvo kada je pronađen na lokalnom putu u mjestu Krčevina kraj Viteza sa ustrelnom ranom u predjelu glave, on je na svom Facebook profilu otkrio da su ga pokušali ubiti.

Foto: 24sata.info

"Nisam digao ruku na sebe, sve se desilo filmskom brzinom. Dvije maskirane osobe su mi zaprijetile da dvije godine ne smijem nikome dati njihov opis", priča u potresnoj ispovijesti Gudelj. Gudelj priča kako je imao samo 10 sekundi da odluči da bira - da li će ga živog zapaliti u njegovom automobilu ili će dobiti tri metka u usta.
 
Pogledajte video u prilogu.


 
"Danas sam psihički i fizički jak kao nekada, radim svaki dan 10 sati. U ovoj državi najbolje je imati malu firmu, do petero uposlenih. Uskoro napuštam FIS, otvaram malu firmu sa troje uposlenih", najavio je Gudelj.
 
Podsjećamo, 60 dana proveo je Gudelj u Kliničkom bolničkom centru „Koševo“ u Sarajevu, gdje su se ljekari višednevno borili za njegov život.
 
"Zaista ne znam zašto sam ovo sebi učinio. Sve se dogodilo u hipu, bez ikakvih prethodnih razmišljanja i planiranja takvoga čina. Nisam u tom trenutku razmišljao ni o obitelji, ni o FIS-u. Dogodilo se i za mene neobjašnjivo i tu je jednostavno kraj tog dijela priče", kazao je nakon oporavka Gudelj za lokalni portal iz Viteza.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar