Selmir Mašetović izlazi iz pritvora, braniće se sa slobode

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Bh. studentu Selmiru Mašetoviću odobreno je da sa slobode čeka završetak istrage. Selmir bi iz pritvora u turskom gradu Usaku trebao izaći večeras oko 19 sati, saznaju Vijesti.ba.

Selmir Mašetović / 24sata.info

Podsjetimo, Husein Mašetović je ranije u razgovoru za Vijesti.ba potvrdio je da će se njegov sin Selmir i advokatica Suhejla Husić-Demir danas pojaviti pred tužiocem u turskom gradu Usaku.

- Advokatica je i prethodni put kad je išla kod tužioca htjela da uloži zahtjev na Selmirovo puštanje na slobodu, ali joj je on tada rekao da čeka neki papir iz Ankare. Danas bi trebao dobiti taj papir, pa će moći razmotriti tu mogućnost. Očekujem da mi dijete puste vani, jer su ga pritvorili samo na osnovu sumnji i bez ikakvih dokaza - poručio je Husein.

Podsjetimo, nalog za Selmirovo hapšenje izdat je 25. maja ove godine, a na teret mu je stavljena povezanost s terorističkom organizacijom FETO. Pritvoren je 22. maja zbog bojazni da bi na slobodi mogao prikriti dokaze i utjecati na svjedoke.

- Selmir se nakon završenih ispita iz Turske vratio u BiH 26. juna 2016., a na teret mu se stavlja da je 15. jula 2016. koristio aplikaciju ByLock iz grada Usaka, gdje je studirao, iako je tada bio kod kuće u BiH - pojašnjava Husein.

Uskoro opširnije...

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar