MUP HNK zloupotrijebljen, na Ivan-Sedlu se zveckalo oružjem

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Srpska demokratska stranka /SDS/ najoštrije je osudila "jučerašnje zveckanje oružjem na Ivan-sedlu, zloupotrebu Specijalne policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i migrantske krize s ciljem produbljavanja i zaoštravanja političke krize u BiH"

Vukota Govedarica / 24sata.info

Iz SDS-a navode da je "politizacija i zloupotreba migrantske krize skretanje pažnje sa stvarnih problema".

"Ne bi nas iznenadilo da takvi političari uskoro izmisle i terorističke akte koje će tobože osujetiti kako bi se predstavili kao `beskompromisni zaštitnici naroda` i kako bi pokušali zataškati sve probleme koje su sami stvorili", ističu u SDS-u.

Iz SDS-a dodaju da je BiH "jedna od najsiromašnijih država svijeta iz koje mladi ljudi bježe", a građani "na trgovima traže istinu i pravdu".

Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona juče su zaustavili konvoj od pet autobusa sa 270 migranata, koji su krenuli iz Sarajeva u Izbjeglički centar u Salakovcu. Migranti su zaustavljeni na Ivan-sedlu. Poslije višečasovnog čekanja propušteni su prema Mostaru.

Komesar kantonalnog MUP-a Ilija Lasić saslušan je juče u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu BiH u Mostaru u vezi sa okolnostima blokade ulaska migranata u Hercegovačko-neretvanski kanton.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar