Lukač: Odazvat ću se pozivu na saslušanje

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač je potvrdio da će policija biti na raspolaganju skupštinskom Anketnom odboru, kojem će dostaviti sve tražene podatke u vezi s slučajem stradanja Banjalučanina Davida Dragičevića, a koje su dosad utvrdili istragom.

Dragan Lukač / 24sata.info

Potvrdio je da će se svi pojedinci iz MUPRS-a odazvati pozivu Anketnog odbora na saslušanje.

-Nadam se da će ljudi koji učestvuju u radu ovog anketnog odbora profesionalno i odgovorno pristupiti ovom zadatku te utvrditi sve činjenice kako bi na određen način pomogli u razrješenju ovog slučaja -rekao je Lukač u izjavi novinarima.

Izrazio je nadu da neće biti, kako je naveo, političkih zaključaka u radu ovog odbora.

Lukač je rekao da Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i dalje radi na ovom slučaju, zajedno s policijom, čiji su svi kapaciteti angažovani, kako bi se došlo do rasvijetljena ovog slučaja.

Anketni odbora Narodne skupštine RS-a, koji ima za cilj sagledavanje svih relevantnih činjenica u vezi sa stradanja Davida Dragičevića, zatražio je danas od ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača, Zavoda za sudsku medicinu, predsjednika RS-a Milorada Dodika i Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka da im do četvrtka, 17.maja, dostave sve informacije u vezi s stradanjem ovog mladića iz Banje Luke.

Predsjednik ovog skupštinskog odbora Branislav Borenović je rekao da su na prvoj konstitutivnoj sjednici odlučili da dva člana grupe “Pravda za Davida” učestvuju u radu Anketnog odbora, čije sjednice će biti otvorene za javnost.

Naredna sjednica bit će održana u petak, 18.maja, kada će, kazao je, uzeti izjavu od direktora Zavoda za sudsku medicinu, patologa Željka Karana te načelnika Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminal Darka Ilića.

Borenović je u izjavi novinarima potvrdio i da će izjave uzeti i drugih osoba, kao što je ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, te Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije i glavni tužilac banjalučkog tužilaštva Želimir Lepir i drugi.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar