HDZ 1990 podržava zahtjeve sindikata zdravstva HNK-a

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović izrazio je u srijedu punu podršku zahtjevima sindikata zdravstva Hercegovačko-neretvanskog kantona(HNK), a stav kantonalne Vlade prema tom problemu ocijenio je poražavajućim.

Ilija Cvitanović / 24sata.info

Poručio je kako je problem u zdravstvu vrlo lako riješiti kada bi se u kantonalnoj Vladi novac transparentnije trošio, podsjetivši pritom kako se u proteklih 10 godina zdravstvenim radnicima primanja nisu povećala, dok su se u istom tom razdoblju vladinim dužnosnicima plaće povećavale barem pet puta.

- Zamislite da doktor ima plaću 1.2000 maraka, a ministri u Vladi 3.500 maraka. Ovo društvo bez premijera i ministara može i bilo bi sretnije da ih nema, ali bez liječnika ne može - kazao je Cvitanović na konferenciji za novinare u Mostaru.

Nazvao je obmanom stav kantonalne Vlade kako sindikati trebaju pregovarati zajedno, kazavši kako svi zdravstveni djelatnici moraju dobiti veće plaće i uopće nije bitno je li razgovaraju odvojeno ili zajedno ako je cilj da se dođe dogovora.

Cvitanović je ustvrdio kako je sadašnja kantonalna Vlada najnetransparentija vlada u povijesti HNK-a te poručio kako će se za netransparentnu raspodjelu sredstava kad-tad morati odgovarati.

- HDZ 1990 će se suprotstaviti ovoj lošoj politici i to vrlo odgovorno i vrlo žestoko jer to naš narod od nas očekuje. Nemamo pravo šutjeti jer su nas doveli u moralnu i etičku kaljužu - kazao je čelnik HDZ 1990. 

Svoju podršku zdravstvenim djelatnicima izrazili su i zastupnik u Skupštini HNK-a Luka Faletar i zastupnik u federalnom parlamentu Zdravko Kuzman, koji su stav vlade prema sindikatima ocijenili neprimjerenim i neprihvatljivim.

Pozvali su vladu da razgovara sa sindikatima i udovolji njihovim zahtjevima jer smatraju kako se rješenje i sredstva mogu naći kako bi se ovo stanje prevazišlo. 


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar