FOTO: Sutra obilježavanje Dana oslobođenja Mostara od fašizma

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Odbora za podršku obnovi Parizanskog spomen groblja u Mostaru Sergej Sergio Šotrić pozvao je na današnjoj press kinferenciji građane Mostara da se sutra, 14.februara - na Dan oslobođenja grada okupe zajedno kako bi se poklonili mostarskoj mladosti na Partizanskom spomen groblju u Mostaru.

Foto: 24sata.info

Polaganje cvijeća biće upriličeno u 13.30 sati, a cerenoniji polaganja vijenaca i cvijeća će prisustvovati i predstavnici FK Velež, Univerziteta Džemal Bijedić te predstavnici organa vlasti HNK i Federacije BiH.

Uz obilježavanje 14. februara, praznika oslobođenja Mostara od Hitlerove fašističke koalicije, namjeravamo obići Spomenik kako bi se odala dužna počast i iskazao pijetet sa rodoljubima Mostara koji su položili živote u znaku slobode, zajedničkog života, multietnickog karaktera, slobodnog i nepokorenog evropskog grada Mostara, navedeno je.

Ovo je prilika da pozovemo i sve građane Mostara da nam se pridruže u srijedu, 14. februara 2018. godine u 13:30 sati, na platou ispred Partizanskog spomen groblja, kako bismo zajedno učestvovali u ovom časnom događaju i sjećanju kojim slavimo mir, slobodu, zajednički život i sve općeprihvaćene tekovine i vrijednosti evropske porodice država i naroda.

Ovom prilikom želimo zajedno položiti cvijeće na zajednički oltar svih žrtava Narodoslobodilačke borbe ‎‎1941-1945 godine, kada želimo i poručiti da će Odbor za podršku obnovi ovog nacionalnog spomenika ostati ustrajan kako bi se do kraja realizirale već definisane i projektima obuhvaćene sve ključne faze obnove Partizanskog spomen groblja i ovoj vrijednoj spomeničkoj cjelini vratio nekadašnji izgled.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar