Rijaset IZ u BiH: Trumpova odluka ne doprinosi mirnom rješenju izraelsko-palestinskog pitanja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini odluka predsjednika SAD-a Donalda Trumpa je zabrinjavajuća jer je jednostrana i ne doprinosi mirnom rješenju izraelsko-palestinskog pitanja.

Reis Kavazović / 24sata.info

Reakcija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uslijedila je povodom jučerašnje odluke predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa da ambasadu SAD-a u Izraelu iz Tel Aviva premjesti u Jerusalem.

"Status Jerusalema je definiran rezolucijama Ujedinjenih nacija i međunarodnim pravom koje bi trebalo biti obavezujuće za svakog. Jerusalem je sveti grad u kojem su smješteni objekti vjerske i kulturne baštine svih velikih religija svijeta. Ova odluka bi mogla izazvati posljedice koje je teško predvidjeti. Očekujemo od najodgovornije zemlje svijeta da svoje odluke donosi u skladu sa težnjama za svjetskim mirom i razumijevanjem među narodima i kulturama", navode iz Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Nadaju se, kako ističu, da će Trump poslušati savjete svoje administracije i prijatelja SAD-a u svijetu i na Bliskom istoku te promijeniti pomenutu odluku, kako su to činile i ranije američke administracije.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar