Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog krivotvorenja novca

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv dvije osobe koje se terete za krivično djelo krivotvorenje novca.

Tužilaštvo BiH / 24sata.info

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Mirka Trivana, rođenog 1990. godine u Drvaru, državljanina BIH, i Aleksandra Budiše, rođenog 1993. godine u Kninu, državljanina BiH.

"Optuženi se terete da su u Kotor Varoši, 24. januara 2016. godine, počinili dvije krivično pravne radnje na način da su prethodno pribavili krivotvorene novčanice u apoenima od po 20 i 50 KM, za koje su znali da su krivotvorene te ih na osmišljen način stavljali u opticaj u namjeri da ih upotrijebe kao prave, nanoseći na taj način štetu građanima i pravnim subjektima", navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi su u dva navrata u ugostiteljskim objektima krivotvorene novčanice u apoenu od 50 KM stavili u promet, plaćajući račune za poručena pića, odnosno u drugom slučaju pokušali da plate radi dobivanja kusura u ispravnim novčanicama, kada su po dojavi građana zatečeni od strane ovlaštenih policijskih službenika.

Prilikom pretresa putničkog vozila u vlasništvu optuženog Mirka Trivana kojeg su obavile ovlaštene službene osobe CJB Banja Luka, pronađene su četiri krivotvorene novčanice, i to jedna u apoenu od 50 KM i tri novčanice u apoenima od 20 KM. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar