Dodik donirao 20.000 KM Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik učestvovao je u humanitarnoj akciji "Osmijeh svaki dan" i donirao 20.000 KM Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka" koje je u saradnji s Američkom trgovačkom komorom u BiH organizovalo donatorsko veče.

Milorad Dodik / 24sata.info

Potpredsjednik ovog udruženja Fikret Kubat izjavio je da su bili pozitivno iznenađeni što je Dodik finansijski pomogao izgradnju roditeljske kuće sa 50.000 maraka i dodao da se ta podrška nastavila i sinoć na donatorskoj večeri kada je uručio 20.000 maraka.

Prikupljena sredstva bit će upotrijebljena za rad Roditeljske kuće koja je drugi dom malim herojima i njihovim roditeljima dok se bore protiv opakih bolesti.

Roditeljska kuća, kao i samo udruženje, egzistira zahvaljujući pojedincima koji žele da pomognu i dijela društvenih struktura, a podrška i pomoć radu dolaze u različitim vremenskim intervalima.

Roditeljska kuća je namijenjena za smještaj mališana koja se liječe od malignih bolesti i njihovih roditelja koji dolaze van Kantona Sarajevo.


(SRNA)

Pošaljite Facebook komentar