Tužilaštvo BiH: Optuženi za pranje novca sporazumno priznao krivicu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Optuženi Zoran Javorac (1976) u prisustvu advokata je sporazumno priznao krivicu za krivično djelo pranje novca iz člana 209. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH / 24sata.info

Naveli su da se sporazumnim priznanjem krivice optuženi obavezao da vrati nezakonitu imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom u iznosu do 1.910.617,51 KM.

"U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od godine kao glavna kazna, te da se kao sporedna kazna izrekne novčana kazna u iznosu od 40.000 KM", istakli su iz Tužilaštva BiH.

Optuženi Javorac se tereti da je, radeći kao direktor i ovlaštena osoba preduzeća “ZOKI PROM-EX“ d.o.o Laktaši, počinio pranje novca u iznosu od 1.910.617,51 KM. Visina predložene kazne je u skladu sa ulogom optuženog u počinjenom krivičnom djelu.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem sporazuma. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa potpunim razumijevanjem pravnih posljedica.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar