VIDEO: Tužiocu Kennethu Scottu u Mostaru uručena nagrada za mir

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Tužiocu Haškog tribunala Kennethu Scottu, danas je u Mostaru uručena međunarodna nagrada "Mostar Peace Connection", mostarskog Centra za mir i multietničku saradnju.

Foto: 24sata.info

Ovo međunarodno priznanje tradicionalno se uručuje osobama koje su doprinijele izgradnji mira i pomirenja među narodima.

Nagradu tužiocu Scotu je uručio direktor Centra za mir Safet Oručević.

"Dragi prijatelji, Mostarci, Hercegovci, Bosanci, velika mi je čast i zadovoljstvo da pozdravim našeg dragog gosta, gospodina Kennetha Scotta koji se dok smo mi gradili, radili i borili se u Mostaru za mir, pružali ruke i trpili mnoge stvari u životu, on je sjedio marljivo godinama sa svojim timom u Haškom tribunalu i branio našu čast, naš ponos, branio ono što nam je najvažnije od svega bilo – pravdu", rekao je direktor Centra za mir Safet Oručević.

Tužioc Scott je prilikom primanja nagrade pohvalio rad Centra za mir.

"Želim da pohvalim rad Centra za mir. Mislim da je posao koji rade ovdje u Mostaru izuzetno vrijedan i jako važan za proces pomirenja koji je jako bitan na ovim prostorima. Radujem se da ću provesti neko vrijeme ovdje sa vama i hvala još jednom g. Oručeviću i univerzitetu", istakao je Kenneth Scott.(24sata.info)