Mostarski požari ugašeni, u Ljubinju gori sto metara od magistralnog puta

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Najkritičnije stanje na hercegovački požarištima je u Ljubinju kod sela Pustipusi, gdje je vatra došla na sto metara od magistralne ceste. Mostarski požari su ugašeni, a gašenju požara na Čvrsnici pomoglo je nešto hladnije vrijeme tokom noći.

Ilustracija / 24sata.info

"Svi požari koje smo imali su ugašeni ili pod kontrolom osim onog kod sela Pustipusi koji je i dalje vrlo aktivan i širi se prema magistralnoj cesti. Vatra se sada nalazi na sto metara od ceste, sve raspoložive snage su na tom terenu i očekujemo poboljšanje", kazao je za Klix.ba Miodrag Ilić, strarješina ljubinjskih vatrogasaca.

Mostarski požari su ugašeni, ljudi su vraćeni sa terena, najkraći je rezime koji smo dobili iz Mostarske profesionalne vatrogasne jedinice o stanju na požarima koji su ovog vikenda ugrožavali mostarska naselja. Noćašnji požari u Raštanima i Kosoru su sanirani, a vatrogasci su jučer imali 14 intervencija.

"Gašenju požara na Čvrsnici, odnosno stanju na tom lokalitetu pomoglo je nešto hladnije vrijeme. Niže temperature i smanjenje udara vjetra prigušile su požar s kojim se borimao već danima", saopštio nam je Omer Nezirić iz Civilne zaštite Jablanica.

(Klix.ba)

Pošaljite Facebook komentar