Oglasili se i potpisnici: Peticija za opoziv dekanese Hadžović-Džuvo nije rezultat pritiska

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Članovi Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koji su potpisali zahtjev za smjenu dekanese ovog fakulteta, prof. dr. Almire Hadžović-Džuvo, oglasili su se danas saopćenjem za javnost.

Arhiv / 24sata.info

Saopćenje za javnost članova NNV-a Medicinskog fakulteta u Sarajevu u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Obavještavamo javnost da nas, 38 potpisnika peticije, članova NNV-a sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, sa pravom glasa, za smjenu dekana Medicinskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Almire Hadžović-Džuvo, među kojima se nalaze redovni i vanredni profesori, docenti, asistenti i studenti Medicinskog fakulteta, a čija su imena poznata i potpisi objavljeni u medijima, u potpunosti stoje iza svojih potpisa u punom akademskom i ljudskom kapacitetu.

Spomenuta peticija za opoziv dekana Medicinskog fakulteta nije rezultat pritiska kako se špekuliše, nego želja i namjera potpisnika peticije da promijene stanje na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Ujedno odbijamo sve dosadašnje izjave prof. dr. Almire Hadžović-Džuvo kao potpuno neargumentovane i netačne - stoji u izjavi potpisanoj sa "Članovi NNV-a Medicinskog fakulteta sa pravom glasa".

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar