Pada broj nezaposlenih u Federaciji BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na tržištu rada Federacije BiH najtraženiji su inženjeri elektrotehnike i informatike, programeri, farmaceuti, komercijalisti, prodavači, varioci i CNC operateri, a u inozemstvu postoji potreba za osobama medicinske struke, rečeno je Feni iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Ilustracija / 24sata.info

S druge strane, na evidenciji nezaposlenih nalazi se najviše diplomiranih pravnika i ekonomista, svršenih studenata fakulteta političkih znanosti, maturanata gimnazije, medicinskih i ekonomskih tehničara.

Što se tiče broja nezaposlenih, krajem mjeseca studenoga (još uvijek nema podataka za mjesec prosinac) na evidencijama županijskih službi za zapošljavanje bile su registrirane 372 902 osobe, od kojih oko 26 000 s visokom stručnom spremom.

U odnosu na mjesec listopad 2016. godine broj nezaposlenih smanjen je za 755, a u odnosu na mjesec studeni 2015. godine broj nezaposlenih manji je za oko 17 000.

Realizacijom mjera aktivne politike zapošljavanja u 2016. godini, tj. Uredbe o poticanju zapošljavanja Vlade FBiH i Programa sufinanciranja zapošljavanja 2016. te nizom drugih projekata koji su realizirani u suradnji sa partnerima, u 2016. godini obuhvaćeno je između sedam i osam tisuća nezaposlenih osoba, navode iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar