Inicijativa za Stolac će bojkotirati izbore u Stocu: Bošnjaci nemaju za koga glasati

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nakon što je na današnjoj sjednici Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) poništila izbore u Stocu, iz Inicijative za Stolac najavljuju da će bojkotirati naredne zakazane izbore te ističu kako Bošnjaci u ovom gradu bez svog predstavnika neće imati za koga glasati.

Inicijativa za Stolac

Nermina Frenjo iz Inicijative za Stolac za Klix.ba je kazala da je njihov stav bojkot izbora koje će u narednom periodu zakazati CIK.

"Bez obzira u kakvom sastavu bude Općinska izborna komisija (OIK), institucije su pokazale svoje neznanje i nepristrasnost. Nemamo povjerenja u te institucije i nećemo izaći na naredne izbore. Sankcionirano je 35 članova biračkih odbora, a sada se postavlja pitanje ko će ih zamijeniti", kazala je Frenjo.

Iz Inicijative za Stolac se pitaju ko će provjeravati ispravnost ličnih karata i da li će ponovo ljudi glasati s hrvatskim pasošima, lovačkim dozvolama i slično.

Na pitanje kako komentira skidanje s liste kandidata za načelnika Salmira Kaplana, Frenjo objašnjava kako je riječ o apsurdu.

"Negodujemo povlačenje Salmira Kaplana s liste za načelnika Općine Stolac jer u tom slučaju Bošnjaci u Stocu nemaju za koga glasati. Takve izbore ne priznajemo", kazala je naša sagovornica.


(Klix.ba)

Pošaljite Facebook komentar