Aerodrom Mostar dovodi niskotarifne kompanije u Hercegovinu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predstavnici Aerodroma Mostar sastat će se do kraja mjeseca s predstavnicima niskotarifnih avionskih kompanija WizzAir i Germanwings s kojima će razgovarati o mogućnostima uspostavljanja redovnih letova iz Mostara prema nekoliko evropskih destinacija.

Mostarski aerodrom / 24sata.info

"Želimo povezati Mostar s nekoliko velikih evropskih gradova. Kroz pregovore ćemo vidjeti koje su to avionske linije koje možemo dobiti. Sigurno je kako želimo barem jednu avionsku liniju s jednom od skandinavskih zemalja s obzirom na to da velik broj ljudi s ovoga područja živi u tim zemljama. Također, sigurno je kako ćemo s Njemačkom imati jednu avionsku liniju", izjavio je za bh. izdanje Večernjeg lista neimenovani izvor iz Aerodroma Mostar.

Večernji navodi kako je dovođenje niskotarifnih kompanija u Mostar postalo moguće nakon što je u kantonalnom budžetu izdvojeno 300.000 maraka za subvencionranje Aerodroma Mostar.

U Aerodromu Mostar očekuju kako će nove avionske linije dovesti nekoliko desetaka hiljada novih turista u Hercegovinu, što će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar