FOTO: I vodopad Skakavac zaledio

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Područja kojima upravlja Javna ustanova Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo (Vrelo Bosne, Trebević, Bijambare i Skakavac) obiluju izuzetnim i nesvakidašnjim prirodnim vrijednostima i to su jedinstveni pejzaži, u svim godišnjim dobima, pa tako i u zimskom periodu koji su posebni lijepi na svoj autentičan način.

Foto: 24sata.info

- Primjer je trenutno zaleđeni vodopad na Skakavcu koji je prekrasan i nesvakidašnji prizor. Vrelo Bosne i Bijambare su također prekrasni kao i Trebević koji se polako vraća Sarajlijama, odnosno postaje ponovno njihova planina, kazao je Feni stručni saradnik za promociju i marketing Javne ustanove Zaštićena prirodna područja KS Mustafa Zvizdić.

Naglasio je kako je na vrelu Bosne stanje redovno te da se raščišćavaju aleje i šetnice.

- Fijakeri na Vrelu Bosne rade i po ovom hladnom vremenu, ali ne u punom kapacitetu. Prostor Vrela Bosne je raščišćen tako da posjetioci mogu bez problema doći na ovo područje. To važi i za Bijambare s napomenom da nije preporučljivo klizati se po jezeru, kazao je Zvizdić.Napomenuo je kako se Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja trudi se da poveća broj posjeta područjima kojima upravlja u zimskim mjesecima.

- Jedna od najvažnih strategija Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja KS je da otvori područja kojima upravlja, područja Vrela Bosne, Bijambara, Trebevića i Skakavca za posjetioce i u zimskom periodu, da ih na neki način navikne da posjećuju ta područja i u tom periodu, kazao je Zvizdić.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar