Vučić: Srbija izdvojila pet miliona eura za Srebrenicu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Srbija će u ponedjeljak opštini Srebrenica uplatiti dva miliona eura za razvoj infrastruture u toj opštini, a ima izdvojenih još tri miliona eura za buduće zajedničke projekte, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Konferencija u Srebrenici / Tanjug

Premijer Srbije je, obraćajući se na investiciono-razvojnoj konferenciji “Srebrenica 2015”, rekao da je Vlada Srbije, na današnjoj sjednici, izdvojila pet miliona eura, odnosno deset miliona konvertibilnih maraka za Srebrenicu i poručio da je to ulog u budućnost.
 
“Srbija gleda u budućnost i mi Srbi želimo najbolje odnose sa Bošnjacima, da gradimo najbolju budućnost, da narednih stotinu godina provedemo u miru, da svima bude bolje, da živimo bolje. Ovo je za nas mali doprinos takvoj zajedničkoj budućnosti i uvjeren sam da će uvijek biti više razloga za radost, sreću i život i da ćemo mnogo više misliti na to, a da nikada nećemo zaboraviti i da ćemo uvijek u mjeri da osudimo ono što je u prošlosti bilo loše”, rekao je Vučić.
 
Kako je objasnio, Srbija je u 2015. godini štedila i ostvarila dobre rezultate, i zajedno sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom želi da oformi zajednički tim koji će raditi na važnim objektima.
 
“Naše kompanije, vaše lokalne kompanije, da rade projekte u visini od tri miliona eura. Taj novac je spreman. Projekte koje imate, želite da uložite u škole, domove zdravlja, imate puteve u koje treba da se uloži… mi smo spremni i taj novac vam stoji na raspolaganju”, rekao je Vučić.
 
On je dodao da svi Srebreničani, bez obzira da li su Bošnjaci ili Srbi, mogu da računaju na više novca i bolji život, prenosi Tanjug.
 
“Uvjeren sam da ćete naći način kako da uložite novac u budućnost, a na našu podršku uvijek možete da računate”, rekao je Vučić.
 
On je istakao da su u Srebrenici na današnjem forumu privrednici iz Srbije koji su zainteresovani za poslovne investicije u BiH.
 
“Srbija je ono malo što je mogla da uradi uradila istinski, punog srca, i mi želimo dobre, iskrene i bratske odnose sa Srebrenicom, kao što Srbi žele sa Bošnjacima”, zaključio je Vučić.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar