FOTO: Počela investiciono-razvojna konferencija "Srebrenica 2015"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je na otvaranju investiciono-razvojne konferencije "Srebrenica 2015" da je to prilika da svi zajedno doprinesu kako bi današnji dan bio historijski za Srebrenicu.

Konferencija u Srebrenici / Tanjug

Istakao je da to ne može biti ostvareno kroz obećanja i lijepe riječi nego konkretnim akcijama, što je obaveza svih, ne samo prema nama samima već i prema generacijama koje dolaze.
 
Duraković je pozvao prisutne da danas ne govore o politici i da na ovoj konferenciji pokažu političku mudrost čestitih i odgovornih ljudi te da zajedno rade u najboljem interesu svih građana Srebrenice.
 
- Danas možemo i trebamo pokrenuti rješavanje najbitnijih ekonomskih i socijalnih pitanja građana Srebrenice - kazao je Duraković.
 
Na konferenciji će biti predstavljene investicijske prilike u Srebrenici, kao i primjeri dosadašnjih uspješnih privrednih priča u tom gradu.
 
Konferenciji prisustvuju članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdović, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik RS-a Milorad Dodik, te premijerka RS-a Željka Cvijanović.
 
(FENA)

Pošaljite Facebook komentar